Donation til Rigshospitalets børne-unge ambulatorium

I 2017 fik Leverforeningen doneret 25.464 kr. fra Sofiehøj Friskole ved Kirke Hyllinge på Midtsjælland. De fleste af pengene blev givet videre til Rigshospitalets ambulatorium for børn og unge med mavetarm-sygdomme. Her går leversyge børn og unge til undersøgelse og kontrol.

I februar i år så vi, hvad pengene er brugt til ved en lille åbningsfest. Se det på billederne her på siden.

 

Læger og sygeplejersker fra børne- og ungeambulatoriet (4271) står smilende og stolte og byder os velkommen. Farverige balloner hænger i loftet, og sodavand og pop-corn er linet up på et lille bord. Vi er til åbningen af det nye ’børne-ungehjørne’ på 7. sal i opgang 4 på Rigshospitalet.

 

Lykke Hinrichsen, 9 år, har autoimmun hepatitis (AIH) og går til kontrol her på ambulatoriet. Lykke går i 2. klasse på Sofiehøj Friskole, og hendes sjældne leversygdom var baggrunden for, at skolen besluttede, at pengene fra velgørenhedsløbet i 2017, skulle gå til en organisation, der arbejder for bedre vilkår for leversyge. 
Så Lykke fik selvfølgelig lov at klippe snoren over, så området til børn og unge nu var officielt åbnet. Lykke kastede sig så over spil på ipad’en – mens mor og far var til samtale med lægen.